doyoga yogales Rotterdam
doyoga yogales Rotterdam

Yoga Werkplaats

De anatomie van het lichaam in Yogahoudingen
met Judith Wolters

Verdiep je kennis van de anatomie van de asana’s in deze vier verdiepingsworkshops. Elke maand behandelt Judith de praktische theorie van een groep houdingen zoals staande houdingen, achter- en voorover buigingen, armbalans houdingen, hoofd- en schouderstand. Leer beweging te zien, en de mogelijkheden van het lichaam te ontdekken. De workshops zijn toegankelijk voor docenten en serieuze studenten die minimaal drie jaar yoga beoefenen.

Judith studeerde, tijdens en na haar Iyengar yoga opleiding, 20 jaar intensief bij Dona Holleman (Centered Yoga) in Italië, van wie zij in 2009 het certificaat senior docent ontving. Inmiddels beoefent zij al weer 28 jaar yoga.
In haar praktijk van beoefening en lesgeven is het geleerde van Dona, en de door haar ontwikkelde 8 vitale basisprincipes van yogabeoefening, uitgangspunt. De anatomie van het lichaam, de rol van de adem en geest is daarbij essentieel. In de workshops leer je kijken naar de mogelijkheden van het lichaam, en ervaar je die ook in de uitvoering van de houdingen. We kijken naar elkaar om van elkaar te leren. Zo ontdek je dat er meer mogelijk is dan je denkt en dat er geen beginners- of gevorderden houdingen zijn. De kennis van de anatomie helpt je verder als je fysiek of mentaal vastloopt in bepaalde houdingen. Als docent krijg je handvaten om jouw leerlingen verder te helpen.

Judith reikt een structuur aan die de basis is voor je eigen beoefening. Deze oefenserie is de rode draad in de workshops. In elke workshop komt pranayama aan bod en hoe deze te verbinden aan de houdingen.

Data: 11 september, 9 oktober, 13 november en 11 december, 14.00 - 17.00 uur
Prijs: € 80,- per workshop:

Vrijdag 9 oktober: Armbalans houdingen, Viloma pranayama
Vrijdag 13 november: Achteroverbuigingen, Kapalabathi pranayama
Vrijdag 11 december: Vooroverbuigingen, Nadi Shodhana pranayama